Home : Over kleine accidentjes, een emotioneel afscheid en een eerste job!

Wat is het lang geleden dat ik hier nog iets gepost heb! Er is ook zoveel gebeurd de laatste tijd dat mijn hoofd niet meteen naar schrijven stond. Bij deze maak ik het helemaal goed en geef ik jullie een update van mijn turbulente leventje. De laatste twee maanden hebben er vijf grote veranderingen plaatsgevonden:

  1. Ik kocht een autootje (een ford fiësta in een kleur dat ik moeilijk kan omschrijven, maar dat in theorie aluminium blauw heet).

Een eigen auto, zalig! Ik voelde me zo volwassen. En zo fancy, ook al is mijn auto dat verre van. Nog minder sinds mijn accidentje van 2 weken geleden…

Het was een vrijdagavond. Ik had beloofd aan mijn turnjuffrouw van vroeger om te helpen met de voorbereidingen van het Gymgala. Na het avondeten besloot ik dus om eens te vertrekken met mijn autootje richting Ingelmunster. Ik doe de voordeur open en zie drie auto’s op de oprit staan: Die van mij, van mama en van papa (enorm milieuvervuilend zijn wij, I know). Dat is niet de gewoonte want het is een ongeschreven regel dat de derde zijn auto langs de straat zet (Foei padre!). Ik loop naar mijn autootje, doe hem open en ga erin zitten. Ik steek de sleutels in het contact en draai. Hmmm, wat een lelijke muziek op de radio, ik zal eens even een cd insteken. Ik duw de gaspedaal in. Aah zalig liedje. Dit is het helemaal.

Plots hoor ik een geluid dat me niet bekend in de oren klinkt. Hmm, wat is dat? Fuck. Mijn voet op de rem. De auto van papa stond daar. Helemaal vergeten. Ik durf niet naar buiten. Oké, weer vooruit rijden. Fuck, hopelijk is er niet al te veel aan papa zijn auto. Fuck, ik durf niet uitstappen. Fuck. Fuck. Fuck.

Ik stap toch maar uit, shit, een keilange streep die over de voor- en achterdeur van papa zijn auto loopt. Ik ga met een ei in mijn broek terug naar binnen en biecht op wat er gebeurt is. Schaamte. Schuldgevoel. Tranen. Gelukkig reageerde papa nog ça va. Al vond hij de streep op zijn auto wel wat lang… (Foei, toplied van Fall out boy die mij dusdanig afleidde, dat ik pas na een meter tegen papa’s auto tot stilstand kwam…)

2. Mijn stage bij Bloovi is voorbij! Ik was enorm gecharmeerd door hun afscheidscadeautjes. Ze hadden een prachtig kaartje geschreven en ik kreeg een handige bon van bol.com. Wat ik daarmee ga kopen? Ik denk een boek en de rest ga ik sparen voor de volgende verandering: mijn huisje inrichten!

3. Ik schreef me in als vrijwilliger bij Mediaraven! Daar maakte ik samen met enkele andere Ravagemakers mijn filmdebuut in de cookie dough bar in Gent. Ik weet dat jullie beeldmateriaal als bewijs willen, dus bij deze:

(Don’t laugh please)

(En like de pagina van Ravage op Facebook aub. Eeuwige dank terug!)

4. Ik heb een job! Jaja, het volwassen leven kan beginnen. (Of ik daardoor ook volwassen word, is nog de vraag). Tijdens het solliciteren wenste ik vaak dat ik weer een baby was die geen beslissingen moest nemen, maar het heeft toch zijn vruchten afgeworpen…

Want deze donderdag begin ik te werken bij Brady, een identificatielabelbedrijf, niet meteen wat ik in gedachten had. MAAR: ik werk er samen met allerlei nationaliteiten: Spanjaarden, Fransen, Belgen,… dus mijn talen zullen erop vooruitgaan. En ik zal veel bijleren over marketing, wat altijd mooi meegenomen is.

5. Ik woon weer thuis. Ik was echt bang om terug naar huis te keren… Je weer verantwoorden aan mama en papa als je weggaat, regels volgen die je niet logisch vindt, nergens op je gemak zitten omdat je ma heel de tijd werkjes naar je hoofd gooit, niet eten wat en wanneer je wil (mama maakt zo weinig pasta 🙁 ),… En ik verzeker het je: ik heb al af en toe eens gevloekt. Want vanuit een boerengat contact houden met je vrienden in Gent is niet altijd gemakkelijk. Alles is zo ver! Ook krijg ik op vrije dagen lijstjes met werkjes die ik moet voltooien tegen de avond. Maar al bij al kan ik niet klagen… Mijn ouders doen hun best, de band met mijn broer en zus versterkt, ik kan genieten van de prille lente in de tuin en dankzij mijn autootje geraak ik toch op tijd en stond nog in Gent en Brugge.

Spannende tijden!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here